Hoe start ik met boekingen?

In dit artikel ziet u hoe u boekingen aanmaakt en boekingen beheren.

De module boekingen is een handige tool om pistes die niet in gebruik zijn aan te bieden aan klanten.

Deze module zit in het pakket manege.

Om te starten met boekingen in EquiManager, dient dit eerst geactiveerd te worden door ons.

Je kan hiervoor mailen naar support@passion4it.com

1. Boekingen aanmaken

In uw Backoffice ziet u de module Boekingen

Wanneer u hier op klikt, verkrijgt u het volgende scherm.

Om een boeking aan te maken kan u klikken op toevoegen.

Vervolgens ziet u een lijst waar gegevens van de boeking worden opgevraagd.

Let op!: Hier wordt een piste gevraagd.

Indien u nog geen pistes hebt ingesteld, kan u vinden hoe u dit doet door hier te klikken.

interval wilt zeggen dat dit aanbod om de zoveel tijd beschikbaar is.

Stel: er is een interval van 30 minuten, dan kunnen klanten zich 30 minuten de piste gebruiken en kan een andere klant boeken voor het volgende half uur.

Zo benut u de tijd optimaal.

Wanneer u een medewerker selecteert, kijkt het programma of de medewerker vrij is, voor er een boeking kan worden gereserveerd.

Indien de medewerker niet vrij is door dat hij/zij lessen moet geven of zijn gelinkte google agenda bezet is, kan de klant zich niet op zo'n moment inschrijven.

2. Boekingen beheren

In uw overzicht met de ingestelde boekingen, ziet u het oranje pijltje.

Wanneer u hier op klikt kan u de boeking wijzigen of instellen.

Wat kan u doen in instellen.

1. uw uurrooster beperken (bijvoorbeeld de reservaties mogelijk maken van 10:00 tot 17:00).

2. De diensten die u aanbiedt in de verschillende reservaties aanmaken(bijvoorbeeld privéles dressuur)

Om een dienst toe te voegen, klik op toevoegen.

Indien de duur van de dienst langer is dan het interval van de boeking, kunnen deze niet overlappen.

stel: het interval is 30 minuten en een dienst duurt een uur, dan kan de klant pas reserveren het eerste half uur beschikbaar na de dienst van een uur.

Om de uren in te stellen waar uw klanten tussen kunnen reserveren, ga naar uurrooster, en klik op toevoegen.

Hier kan u de dagen en de uren van de dag kiezen waarop een bepaalde boeking beschikbaar is voor klanten.

Het moment dat u de tijden hebt ingesteld kunnen uw klanten beginnen met boeken.